Over mij

Uw vertrouwde partner!

Ik ben Geertje Spijkerman, woon in Leeuwarden en moeder van twee uitwonende kinderen. Ongeveer 38 jaar geleden ging ik als 17-jarige Friezin werken bij de politie in Den-Haag. Een sprong in het diepe, maar mijn positieve instelling met Friese nuchterheid bracht me veel voldoening in het werk.

Binnen de politie heb ik diverse functies bekleed waaronder basispolitie uitvoerende dienst, werkvoorbereider analist bij de forensische opsporing, bedrijfsmaatschappelijk werker, centrale vertrouwenspersoon en zorgregisseur.

Naast de positieve ervaringen werd ik in de beginjaren ook geconfronteerd met ongewenste omgangsvormen op het werk. Een zoektocht volgde naar een veilige plek voor een luisterend oor, maar die werd niet gevonden binnen de organisatie. Jaren later werden er vertrouwenspersonen aangesteld. Ik heb me gelijk beschikbaar gesteld en sinds 1997 houd ik me bezig met het onderwerp ongewenste omgangsvormen. Eerst als vertrouwenspersoon en van 2003 tot 2015 als centrale vertrouwenspersoon. Vanuit die functie gaf ik leiding aan, coachte en begeleidde 24 vertrouwenspersonen. Tevens implementeerde ik het beleid en gaf advies aan korpsleiding en leidinggevenden. Ik behandelde complexe casuïstiek en was actief in diverse regionale en interregionale commissies.

Pim Geerts fotografie

Door het volgen van verschillende opleidingen op het gebied van omgangsvormen heb ik mijn expertise en kennis opgedaan. Daarnaast heb ik de HBO opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening afgerond.

Ik ben nog steeds werkzaam voor de politie en wel als adviseur psychosociale arbeidsbelasting waarbij ik mij vooral richt op preventie, zorg en nazorg m.b.t. suïcidaliteit. Naast dit werk ben ik nu ook als zelfstandig professional gaan werken en kan ik mijn expertise beschikbaar stellen voor andere bedrijven.

Mijn netwerk is landelijk dekkend en kan op diverse thema’s ondersteunend zijn aan de wens van uw organisatie.

Ik ben klaar voor een nadere kennismaking met u en uw bedrijf.